Portekiz Golden Visa Programı ne zaman bitiyor ?

19 Mayıs 2023 tarihinde parlamentoya sunulan ve Genel Konut Krizi’ne çözüm odaklı bir önerge onaylandı. Bu yasa önergesi, konut krizini çözmeyi amaçlayan birçok maddeyi içeriyordu ve aynı zamanda GOLDEN VISA programının kapatılmasını öneren bir yasa teklifini de içeriyordu.

Parlamentoda genel önerge oylamasının ilk aşaması tamamlanmış olup, bir sonraki aşamada, önergedeki her bir maddenin tartışılması ve oylanması sürecine geçilecektir. Bu durum, Golden Visa maddesinin parlamentoda tartışılması gerektiği ve ardından oylanması gerektiği anlamına gelmektedir.

Hükümetin çoğunluğu sağlandığı için, büyük ihtimalle GV programının kapatılması maddesi de onaylanacaktır. Bundan sonra, Portekiz Cumhurbaşkanı’na sunulacak olan teklif, doğrudan onaylanacak, reddedilecek veya değerlendirilmek üzere mahkemeye gönderilecektir.

Yeni Golden Visa başvurusu yapacak yatırımcılar için, mevcut durumda, yaklaşık 45-60 gün daha yeni GV başvurularının iptal riski olmadan yapılabileceği tahmin edilmektedir.

Yasa teklifi, cumhurbaşkanlığı onayından geçtikten ve resmi gazetede yayınlandıktan sonra yeni başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvurularını tamamlamış olan yatırımcılar için ise, şimdiye kadar yapılmış olan tüm başvuruların güvende olduğu ve tüm haklarının resmi yayınlarda doğrulandığı belirtilmiştir.

20 Ağustos 2023 – GOLDEN VISA İLANI

Devlet Başkanı, yasa tasarısını reddetmiş ve parlamentoya son düzeltmeler için geri gönderme kararı almıştır.

Bu da mevcut koşullar altında (en düşük 280.000€) gayrimenkul yatırımlarından kaynaklanan Golden Visa yatırımlarının Eylül ayının sonuna kadar minimum düzeyde devam edeceği anlamına gelmektedir.

Mali olarak hazır durumda bulunan bütün yatırımcılar, Eylül ayının sonuna kadar Golden Visa programına başvurularını hızla tamamlayarak sonlandırabilecekler.

Daha fazla bilgi almak için, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz.